Φαγητό κυριακάτικο στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν µε ελιές και παστό ψάρι όπως οι σαρδέλες και η λακέρδα. Αυτά τα αγιορείτικα ρεβύθια θα σας μείνουν αξέχαστα!
Φαγητό κυριακάτικο στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν µε ελιές και παστό ψάρι όπως οι σαρδέλες και η λακέρδα. Αυτά τα αγιορείτικα ρεβύθια θα σας μείνουν αξέχαστα!
Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό είναι το σάμαλι. Ζουμερό, μυρωδάτο και απολαυστικό!
Αυτές οι μπαλίτσες ενέργειας φτιάχνονται εύκολα με βρώμη, χουρμάδες και ταχίνι, μεταφέρονται ακόμη πιο εύκολα και είναι πολύ ωραίο σνακ.
Βαρεθήκατε τα τυπικά cookies με κομματάκια σοκολάτας; Αυτή η συνταγή θα τους δώσει τη θαυμάσια γεύση και το άρωμα των παραδοσιακών μουστοκούλουρων σε ένα «πάντρεμα»-έκπληξη!
Μια παλιά συνταγή της γιαγιάς της για μύδια ντολμά μας έφτιαξε η Ρέα Μπούρτζη.
Εκτός από νόστιμα και αρωματικά, αυτά τα κουλουράκια μανταρινιού είναι και νηστίσιμα!
Η φάβα όταν συνδυάζεται με την σαλτσάτη κάπαρη, μεταμορφώνεται σε ένα εξαιρετικό συνοδευτικό ή μεζέ.
Μανιάτικα τηγανοψωμάκια, ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για ένα απολαυστικό σνακ.
Τα τσιγαριαστά μάραθα είναι ένα υπέροχο, πιο ασυνήθιστο αλλά απίθανο, λαδερό, μεζές και φαΐ, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μικρασιάτικη αυτή η λιτή, αλλά γεμάτη γεύση συνταγή για πατάτες γιαχνί με ελιές Καλαμών.
Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.
Οι τρυφερές αγκινάρες της εποχής και μια πράσινη, γέμιση με ρύζι, αρακά και μυρωδικά σε ένα θαυμάσιο πιάτο με τη γεύση της άνοιξης.
Για τις μέρες που νηστεύουμε και το λάδι, αυτή η μακαρονάδα θα γαληνέψει τη νηστεύουσα πείνα μας.
Οι Βεδουίνοι μάγειρες της Μονής του Σινά μάς έφτιαξαν ταμίες, τα αιγυπτιακά φαλάφελ από κουκιά.
Και κόκκινα και πράσινα μήλα έχει για ποικιλία αυτή η νηστίσιμη μηλόπιτα με τη σούπερ τραγανή επιφάνεια από κραμπλ.
Πρωτότυπο γιουβέτσι και νηστίσιμο, με αρώματα απο δεντρολίβανο, δάφνη και κανέλα!
Πλούσιο πιάτο, χορταστικό και με ωραίους συνδυασμούς υλικών και υφών.
Το πόσο ταιριάζει το παντζάρι με το πορτοκάλι δεν λέγεται, κι αυτή η σκορδάτη παντζαροσαλάτα το αποδεικνύει και με το παραπάνω.
Οι χοντρές φέτες του κουνουπιδιού όταν ψηθούν αποκτούν τραγανή κρούστα, χωρίς να χάνουν την ψίχα τους στο ψήσιμο, για χορταστικές μπουκιές.
Ένα υπέροχο γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες, νόστιμο, ελαφρύ και μελωμένο, αλλά σπυρωτό και με ωραία υφή.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr