Η συνταγή της ημέρας: ''Τουρλού στον ταβά από το Άγιο Όρος''

Άρτος και Θεάματα 27 Ιουλίου 2024

Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα. Όσα από τα λαχανικά δεν μας αρέσουν ή δεν τα έχουμε, απλώς τα αφαιρούμε.



Μοναχός Επιφάνιος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  •  200 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  •  200 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες και ολόκληρες
  •  2 μελιτζάνες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  •  5 πιπεριές, κομμένες σε μέτρια καρέ
  •  2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  •  4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  250 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, μαυροπίπερο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τουρλού στον ταβά από το Άγιο Όρος πρώτα ρίχνουμε στον ταβά ή σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, εκτός από τις μπάμιες, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. Οι μπάμιες, εάν μπουν από την αρχή, θα λιώσουν.
  3. Pίχνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά μας και αλατίζουμε.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, καθώς και το μαυροπίπερο.
  7. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 635 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.