Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Ο αείμνηστος σεφ Νικόλαoς Κατσάνης μας είχε δώσει μια υπέροχη συνταγή για σαρικόπιτες νηστίσιμες.
Νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο είναι αυτό το μαγειρευτό με πιάτο με γαρίδες Αμβρακικού και πράσα.
Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Τι ωραία ιδέα! Ένα σπανακόρυζο φουλ στα μυρωδικά γίνεται γέμιση για αυτά τα πεντανόστιμα φουρνιστά καλαμάρια.
Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά νηστίσιμα του νησιού.
Τραγανά, πεντανόστιμα και vegan, αυτά τα μηλοπιτάκια φτιάχνονται με φίνα ζύμη αμυγδάλου.
Μαυρομάτικα με πιπεριές με μπόλικο άνηθο για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, και λάδι για να είναι ζουμερό.
Χάσατε κάτι και έχετε σηκώσει όλο το σπίτι για να το βρείτε; Μια κλασική φανουρόπιτα μπορεί και να σώσει την κατάσταση!
Η γέμιση έχει απ’ όλα, και τα μυρωδικά της, και τα κουκουναροστάφιδα, μελώνει, γλυκαίνει και είναι όνειρο.
Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα»
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Η Αναφιώτισσα Μαργαρίτα Καλογεροπούλου μας έδωσε τη συνταγή για το περίφημο γλυκό κουφέτο που γίνεται με μέλι και αμύγδαλα και είναι γαμήλιο κέρασμα σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr