Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025: ''Λαχανόρυζο με τζίντζερ και μπούκοβο''

Άρτος και Θεάματα 27 Ιανουαρίου 2025

Λαχανόρυζο, ένα μαμαδίστικο φαγητό σε μια πιο διαφορετική εκδοχή με τζίντζερ και μπούκοβο, που θα μας αρέσει εξίσου.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα
Food styling: Tina Webb
Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1/2 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο σε μαντολίνο (όπως για σαλάτα)
  •  1 κονσέρβα (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα, ελαφρώς χτυπημένα στο μούλτι
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1/3 κουτ. γλυκού καυτερό ή γλυκό μπούκοβο
  •  1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, περίπου 4 εκ., ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  •  150 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή άλλο της αρεσκείας μας
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να κάνουμε το λαχανόρυζο με τζίντζερ και μπούκοβο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 30ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπούκοβο, το τζίντζερ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί λίγο ο όγκος του.
  4. Προσθέτουμε 800 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύουμε με ταραμοσαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 174 φορές

Eurovision 2025: Εθνικός τελικός με πολλές εκπλήξεις - Η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών

Φαντασμαγορικό θέαμα, με τραγούδι, χορό, ρυθμό και πολλές εκπλήξεις, επιφυλάσσει η βραδιά του Εθνικού Τελικού, από τον οποίο θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Eurovision 2025.

Πάρε μέρος στον ''4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής'' της E.Σ.Ε  δες την ιστορία σου να ζωντανεύει επί σκηνής και κέρδισε βραβεία και χρηματικά έπαθλα!

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, υπενθυμίζει ότι «ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής» λήγει την 4η Μαρτίου 2025.

Τα ζώδια την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή όψη τετραγώνου μεταξύ της Σελήνης από τον Υδροχόο και του Ουρανού από τον Ταύρο φέρνει έντονες και απρόβλεπτες ενέργειες, καθώς και την ανάγκη να απελευθερωθούμε από περιορισμούς που μας κρατούν πίσω

Μαρίνα Σάττι: Το απογειωτικό ''EPANO STO TRAPEZI'' Νο 1 στο YouTube σε χρόνο ρεκόρ!

Το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι με τίτλο «Epano sto Trapezi» κέρδισε αμέσως την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού και κατόρθωσε σε λιγότερο από 12 ώρες να κατακτήσει την κορυφή και να γίνει no 1 trend στις μουσικές τάσεις του YouTube όπως και στις γενικές.