Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Ο μοναχός Επιφάνιος έβαζε φρέσκο δυόσμο στα μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ γιατί δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά.
Με ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας και μια μικρή ποσότητα ούζο φτιάχνουμε κουραμπιέδες τραγανούς και μυρωδάτους.
Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από τη νηστίσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Μαγειρεύει ο Πατέρας Επιφάνιος.
Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά νηστίσιμα του νησιού.
Τραγανά, πεντανόστιμα και vegan, αυτά τα μηλοπιτάκια φτιάχνονται με φίνα ζύμη αμυγδάλου.
Μαυρομάτικα με πιπεριές με μπόλικο άνηθο για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, και λάδι για να είναι ζουμερό.
Η γέμιση έχει απ’ όλα, και τα μυρωδικά της, και τα κουκουναροστάφιδα, μελώνει, γλυκαίνει και είναι όνειρο.
Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα»
Μελιτζανοσαλάτα δεν είναι μόνο μία. Ευτυχώς! Τι θα λέγατε για μια εκδοχή με ψητά κοκκάρια, κάσιους, αμύγδαλα, μπόλικα μυρωδικά και σπιρτάδα από σκόρδο και τζίντζερ;
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Μπόλικο ελαιόλαδο και σιγανό ψήσιμο για να μελώσουν και να γίνουν ασύγκριτα τρυφερά και γλυκά. Έτσι μαγειρεύουν οι Μανιάτες τα απαράμιλλης γεύσης λαδερά φασολάκια τους.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Έτσι ακριβώς μας μαγείρεψε τον λαδερό αρακά ο πατέρας Γεώργιος στην κουζίνα της Αθωνιάδας, του εκκλησιαστικού λυκείου στις Καρυές, πλάι στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.
Ένα από τα best seller του χορτοφαγικού Roots στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό το μπέργκερ, και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μας έδωσε τη συνταγή.
Το πιο διαδεδομένο κέρασμα σε όλη την Ελλάδα και το πιο απλό, με δύο υλικά όλα κι όλα: κουβερτούρα και αμύγδαλα.
Φαγητό κυριακάτικο στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν µε ελιές και παστό ψάρι όπως οι σαρδέλες και η λακέρδα. Αυτά τα αγιορείτικα ρεβύθια θα σας μείνουν αξέχαστα!
Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό είναι το σάμαλι. Ζουμερό, μυρωδάτο και απολαυστικό!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr