Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025: ''Ρεβυθοσαλάτα μεσανατολίτικη''

Άρτος και Θεάματα 09 Ιανουαρίου 2025

Η ρεβυθοσαλάτα είναι μια πλούσια και δροσερή σαλάτα, που μετατρέπεται εύκολα σε κύριο γεύμα με την προσθήκη τυριού, αλλαντικού ή παστού ψαριού.

Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης / 3 Pixels

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 6-8
  •  600 γρ. καλοβρασμένα ρεβύθια (ζυγισμένα βρασμένα), καλά στραγγισμένα
  •  600 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα ή στα δύο, ανάλογα με το μέγεθος
  •  200 γρ. πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  •  80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φετάκια
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  60 γρ. ξίδι από ρόδι (σε ορισμένα ντέλι) ή από κόκκινο κρασί
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  •  10 αραβικές πίτες
  •  ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Για τη ρεβυθοσαλάτα μεσανατολίτικη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ.
  2. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τριγωνάκια ή σε ακανόνιστα μέτρια κομμάτια.
  3. Αλείφουμε τα κομμάτια με λίγο λάδι, τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  4. Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα με τα τραγανά πιτάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 453 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.