Πολύς ο λόγος τελευταία για το κίμτσι, το κορεάτικο τουρσί. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι και να απολαμβάνετε τα ευεργετικά του οφέλη καθημερινά.
Πολύς ο λόγος τελευταία για το κίμτσι, το κορεάτικο τουρσί. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι και να απολαμβάνετε τα ευεργετικά του οφέλη καθημερινά.
Θυμίζουν κάπως τη δική μας φασολάδα με δεμένη σάλτσα και όχι σουπέ.
Αυτό το εντυπωσιακό κρεμμυδόψωμο είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται!
Αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα, μπορείτε να τα συνοδεύσετε ακόμα και με φρούτα, π.χ. μήλο, αχλάδι, σταφύλι, σύκα, σε ένα πλατό παρέα με ένα ποτήρι κρασί.
Μαυρομάτικα με πιπεριές με μπόλικο άνηθο για να είναι μυρωδάτο το φαγητό, και λάδι για να είναι ζουμερό.
Ένα πεντανόστιμο σμυρναίικο πιλάφι με κρεμμύδι, σταφίδες, κουκουνάρια και μπαχαρικά -ταξίδι στα μικρασιάτικα τραπέζια του άλλοτε.
Υπέροχη μαρμελάδα σύκο με βανίλια και τζίντζερ. Και μάλιστα χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχαρίσιο κιμά φτιάχνουμε αυτό το γρήγορο και εύκολο φαγητό που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, ως μεζεδάκι ή συνοδεία ζυμαρικών ή πουρέ.
Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για μπάμιες στον φούρνο, από τον μοναχό Επιφάνιο.
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Η φάβα όταν συνδυάζεται με την σαλτσάτη κάπαρη, μεταμορφώνεται σε ένα εξαιρετικό συνοδευτικό ή μεζέ.
Σκουρόχρωμη ταραμοσαλάτα που παίρνει το χρώμα της από το μελάνι σουπιάς.
Η αυθεντική πίτσα ρομάνα στην «λευκή» εκδοχή της με πατάτες, δεντρολίβανο και μπόλικο ελαιόλαδο.
Ο παραδοσιακός συνδυασμός οσπρίου και ρυζιού, όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο σε θρεπτικές ουσίες και το κάνει πιο εύπεπτο, σε νησιώτικη εκδοχή!
Λεμονάτη και πλούσια σαλάτα με αρακά, ντρέσινγκ γιαουρτιού και προσούτο. Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου!
Νόστιμο, χορτοφαγικό, κατσαρολάτο φαγάκι από τη Σμύρνη με πατάτες, ντομάτα και ελιές, ιδανικό ως συνοδευτικό ή ως κύριο γεύμα.
Στην παραδοσιακή μορφή της κρεατόπιτας αυτής βάζουμε το αρνί ωμό και με τα κόκαλα, κι έπειτα ψήνουμε στον φούρνο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.
Αυτός ο πουρές πατάτας έχει εκείνο το «κάτι» παραπάνω που χρειάζεται για να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr