Η συνταγή της ημέρας: ''Αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα''

Άρτος και Θεάματα 08 Σεπτεμβρίου 2024

Αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα, μπορείτε να τα συνοδεύσετε ακόμα και με φρούτα, π.χ. μήλο, αχλάδι, σταφύλι, σύκα, σε ένα πλατό παρέα με ένα ποτήρι κρασί.

Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Food styling: Τίνα Webb

20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά - Τεμάχια: 40
  •  230 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  •  200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  •  350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με το κρασί και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  4. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
  5. Τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  6. Συνοδεύουμε με ντοματίνια, ελιές, καρότο και αγγούρι σε μπαστουνάκια, σκληρό ή κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας.
  7. Τα αλμυρά κουλουράκια με γραβιέρα είναι τέλεια ακόμα και με φρούτα, π.χ. μήλο, αχλάδι, σταφύλι, σύκα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 786 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025: ''Ribollita, η φασολάδα της Τοσκάνης''

Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.

Τα ζώδια την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή όψη εξάγωνου του Ήλιου από τον Υδροχόο με τον Βόρειο Δεσμό από τον Κριό φέρνει στην επιφάνεια νέες ευκαιρίες για προσωπική και πνευματική εξέλιξη, ενισχύοντας τη διάθεσή μας για αλλαγές και προόδους στη ζωή μας.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025: ''Κεμπάπια Φλώρινας''

Τα φλωρινιώτικα κεμπάπια, που δεν λέγονται, ούτε και είναι, σουτζουκάκια, είναι αυστηρά μεζές και όχι κυρίως πιάτο. Τα σερβίρουν πάντα με κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο, πολύ μπούκοβο, μαϊντανό και μουστάρδα.