Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι εύκολη και γευστική.
- 500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- λίγο βούτυρο αγελαδινό + λίγο σιμιγδάλι ψιλό
- μέλι και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
- Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.