Tag: ΤΥΡΙ

Τα χερίσια μακαρόνια με λιωμένο βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή.

Χατσαπούρι, μια παραδοσιακή Γεωργιανή συνταγή που θυμίζει κασερόψωμο, με αφράτη, τραγανή και χρυσαφένια ζύμη, ότι πρέπει και για πρωινό.

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.

Όλοι οι γονείς και τα ΔΣ των συλλόγων γονέων καθημερινά δίνουμε ο καθένας ατομικά και συλλογικά το δικό μας αγώνα για το αυτονόητο: ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

Η παραδοσιακή συνταγή για το adjaruli khachapuri, το γεμιστό ψωμί της Γεωργίας, σε σχήμα βαρκούλας, έχει τυριά και ένα αυγό στο κέντρο.

Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Είναι διαφορετικά αυτά τα mac ’n’ cheese, που συνδυάζουν τρία τυριά -ώριμο τσένταρ, φέτα και παρμεζάνα-, μορταδέλα και φυστίκι Αιγίνης.

Λαζάνια με τον πιο ζουμερό κιμά κοτόπουλου και την πιο λαχταριστή κρούστα τυριού που σίγουρα κανείς δεν θα αρκεστεί με ένα πιάτο.

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.