Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025: ''Τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά''

Άρτος και Θεάματα 10 Φεβρουαρίου 2025

Αν είναι να φτιάξουμε τηγανιά, θα την κάνουμε όσο πιο μερακλίδικη γίνεται! Με σουτζούκι, παστουρμά και αυγά μάτια, αυτός ο μεζές είναι απλά τέλειος!

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
  •  4 αυγά
  •  100-120 γρ. σουτζούκι, κατά προτίμηση καθαρισμένο από το εξωτερικό περίβλημα και κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  60 γρ. παστουρμάς, λεπτοκομμένος
  •  80 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  •  120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  τα φύλλα απο 4-6 κλωνάρια δυόσμου, χοντροκομμένα
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε την τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε εκεί τα ντοματίνια για 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
  3. Ρίχνουμε το σουτζούκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Προσθέτουμε τον παστουρμά, ανακατεύουμε απαλά και δημιουργούμε 4 κενά. Εκεί, σε κάθε κενό, σπάμε από 1 αυγό, προσέχοντας να μη χυθεί ο κρόκος.
  5. Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ασπράδι με τα αλλαντικά, τα τυριά και τα ντοματίνια.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 2 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 403 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ανατρεπτική και εκρηκτική η Πρωταπριλιά φέτος, με την σύνοδο Σελήνης/Ουρανού στον Ταύρο να δημιουργεί αστάθεια σε οικονομικά και αισθηματικά ειδικά για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.