Tag: ΚΡΕΑΣ

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.

Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.

Μια πανσέτα που κάνει «κρατς», ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Έχει για παρέα μια σάλτσα από σκοπελίτικα ξερά δαμάσκηνα που πραγματικά την απογειώνει.

Η τιμή στο κρέας έχει πια εκτοξευθεί στα ύψη και το μοσχάρι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας καθώς πολλά νοικοκυριά το μαγειρεύουν πλέον μόνο σε εορταστικές περιπτώσεις λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

100 – 150 λουκέτα καταγράφονται μέχρι στιγμής πανελλαδικά στα κρεοπωλεία, αποκάλυψε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο πρόεδρος του ΠΟΚΚ, κύριος Σάββας Κεσίδης, ο οποίος έκανε λόγο για 330% αύξηση στην ενέργεια σε σχέση με πέρυσι και φυσικά, παράλληλη μείωση του τζίρου.