Η συνταγή της ημέρας: ''Τατάκι βοδινού φιλέτου σερβιρισμένο σε Τεπανγιάκι σως''

Άρτος και Θεάματα 09 Μαϊου 2024

meatLovers

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λετά

Μερίδες
2 άτομα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 Black Angus sirloin steak
  • 1 κ.γ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 1 κ.γ. Maldon πιπέρι
  • 1 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • Σάλτσα Τεπανγιάκι:
  • 2 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • ½ φλ. Kikkoman σος σόγιας
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι Κάμπος Χίου
  • 2 κ.σ. foodhaus μέλι ανθέων
  • 2 κ.σ. Ardo τζίντζερ σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
METHOD

Φτιάξτε τη σάλτσα Τεπανγιάκι

1.       Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, κρατώντας το ζεστό.

2.       Αλατοπιπερώνουμε το βοδινό φιλέτο και το περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

3.       Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ομοιόμορφα το βοδινό για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι μισοψημένο εσωτερικά.

4.       Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε φέτες.

5.       Περιχύνουμε το βοδινό με τη σάλτσα τεπανγιάκι, πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.


www.foodhaus.com

Προβλήθηκε 337 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.