Η συνταγή της ημέρας: ''Τατάκι βοδινού φιλέτου σερβιρισμένο σε Τεπανγιάκι σως''

Άρτος και Θεάματα 09 Μαϊου 2024

meatLovers

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λετά

Μερίδες
2 άτομα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 Black Angus sirloin steak
  • 1 κ.γ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 1 κ.γ. Maldon πιπέρι
  • 1 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • Σάλτσα Τεπανγιάκι:
  • 2 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • ½ φλ. Kikkoman σος σόγιας
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι Κάμπος Χίου
  • 2 κ.σ. foodhaus μέλι ανθέων
  • 2 κ.σ. Ardo τζίντζερ σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
METHOD

Φτιάξτε τη σάλτσα Τεπανγιάκι

1.       Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, κρατώντας το ζεστό.

2.       Αλατοπιπερώνουμε το βοδινό φιλέτο και το περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

3.       Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ομοιόμορφα το βοδινό για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι μισοψημένο εσωτερικά.

4.       Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε φέτες.

5.       Περιχύνουμε το βοδινό με τη σάλτσα τεπανγιάκι, πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.


www.foodhaus.com

Προβλήθηκε 420 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.