Η συνταγή της ημέρας: ''Τατάκι βοδινού φιλέτου σερβιρισμένο σε Τεπανγιάκι σως''

Άρτος και Θεάματα 09 Μαϊου 2024

meatLovers

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λετά

Μερίδες
2 άτομα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 Black Angus sirloin steak
  • 1 κ.γ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 1 κ.γ. Maldon πιπέρι
  • 1 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • Σάλτσα Τεπανγιάκι:
  • 2 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • ½ φλ. Kikkoman σος σόγιας
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι Κάμπος Χίου
  • 2 κ.σ. foodhaus μέλι ανθέων
  • 2 κ.σ. Ardo τζίντζερ σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
METHOD

Φτιάξτε τη σάλτσα Τεπανγιάκι

1.       Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, κρατώντας το ζεστό.

2.       Αλατοπιπερώνουμε το βοδινό φιλέτο και το περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

3.       Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ομοιόμορφα το βοδινό για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι μισοψημένο εσωτερικά.

4.       Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε φέτες.

5.       Περιχύνουμε το βοδινό με τη σάλτσα τεπανγιάκι, πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.


www.foodhaus.com

Προβλήθηκε 388 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια δυναμική και ισχυρή όψη που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική μεταμόρφωση.