Η συνταγή της ημέρας: ''Τατάκι βοδινού φιλέτου σερβιρισμένο σε Τεπανγιάκι σως''

Άρτος και Θεάματα 09 Μαϊου 2024

meatLovers

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λετά

Μερίδες
2 άτομα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 Black Angus sirloin steak
  • 1 κ.γ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 1 κ.γ. Maldon πιπέρι
  • 1 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • Σάλτσα Τεπανγιάκι:
  • 2 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
  • ½ φλ. Kikkoman σος σόγιας
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι Κάμπος Χίου
  • 2 κ.σ. foodhaus μέλι ανθέων
  • 2 κ.σ. Ardo τζίντζερ σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
METHOD

Φτιάξτε τη σάλτσα Τεπανγιάκι

1.       Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, κρατώντας το ζεστό.

2.       Αλατοπιπερώνουμε το βοδινό φιλέτο και το περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

3.       Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ομοιόμορφα το βοδινό για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι μισοψημένο εσωτερικά.

4.       Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε φέτες.

5.       Περιχύνουμε το βοδινό με τη σάλτσα τεπανγιάκι, πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.


www.foodhaus.com

Προβλήθηκε 356 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.