meatLovers
Μερίδες | |
---|---|
2 άτομα |
- 1 Black Angus sirloin steak
- 1 κ.γ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού
- 1 κ.γ. Maldon πιπέρι
- 1 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
- Σάλτσα Τεπανγιάκι:
- 2 κ.σ. Kikkoman σησαμέλαιο
- ½ φλ. Kikkoman σος σόγιας
- 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι Κάμπος Χίου
- 2 κ.σ. foodhaus μέλι ανθέων
- 2 κ.σ. Ardo τζίντζερ σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Φτιάξτε τη σάλτσα Τεπανγιάκι
1. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, κρατώντας το ζεστό.
2. Αλατοπιπερώνουμε το βοδινό φιλέτο και το περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ομοιόμορφα το βοδινό για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι μισοψημένο εσωτερικά.
4. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 2 λεπτά και μετά το κόβουμε σε φέτες.
5. Περιχύνουμε το βοδινό με τη σάλτσα τεπανγιάκι, πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.