Η συνταγή της ημέρας: ''Αρνάκι με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα''

Άρτος και Θεάματα 05 Απριλίου 2024

Λιτό, απλό, τέλεια μελωμένο, απίθανα νόστιμο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι. Αρνάκι και κολοκυθάκια σε τέλειο πάντρεμα.

Γιώργος Στυλιανουδάκης.

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας


15' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 κιλό αρνάκι, χεράκι, σε μερίδες
  •  1 κιλό κολοκυθάκια, μικρά
  •  3-4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να μαγειρέψουμε το αρνάκι με κολοκυθάκια, πρώτα αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το αρνάκι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  5. Παράλληλα, πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή, αν είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα.
  6. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, τη σείουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας.
  7. Σερβίρουμε το αρνάκι με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.

Προβλήθηκε 769 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.