Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 12.09.2024: '' Ριγκατόνι σπεντζοφάι''

Άρτος και Θεάματα 10 Σεπτεμβρίου 2024

Το παραδοσιακό σπεντζοφάι γίνεται μακαρονάδα στο άψε σβήσε! Προτείνουμε να σερβίρετε τα ριγκατόνι με φύλλα βασιλικού για έξτρα φρεσκάδα.

Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb

5' προετοιμασία
15' παρασκευή
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  500 γρ. ριγκατόνι
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
  •  1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια καρέ
  •  1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  1 βαζάκι (περίπου 400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτα κατά προτίμηση με βασιλικό
  •  λίγο μπούκοβο
Σερβίρισμα
  •  φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα ριγκατόνι με σπεντζοφάι, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τη πιπεριά κέρατο, τη πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
  5. Στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 697 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.