Το παραδοσιακό σπεντζοφάι γίνεται μακαρονάδα στο άψε σβήσε! Προτείνουμε να σερβίρετε τα ριγκατόνι με φύλλα βασιλικού για έξτρα φρεσκάδα.
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
- 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια καρέ
- 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 βαζάκι (περίπου 400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτα κατά προτίμηση με βασιλικό
- λίγο μπούκοβο
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Για να φτιάξουμε τα ριγκατόνι με σπεντζοφάι, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τη πιπεριά κέρατο, τη πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
- Στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.