Η συνταγή της ημέρας:''Μακαρόνια με κιμά, τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας''

Άρτος και Θεάματα 28 Φεβρουαρίου 2024

Άλλο μακαρονάδα με κιμά και άλλο μακαρονάδα με άφθονο μπαχαράτο κιμά, πικάντικο λουκάνικο τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας!

Λίνα Φουρνιστάκη

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  500 γρ. σπαγγέτι
  •  800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  100 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  •  1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
  •  1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  •  1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ολόκληρη
  •  1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  •  300 γρ. λουκάνικα τσορίθο, σε λεπτές φέτες (ισπανικό πικάντικο λουκάνικο που βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, deli και μεγάλα σούπερ μάρκετ - το αντικαθιστούμε με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο)
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  400 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  •  1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό (αν θέλουμε) + ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
  1. Για τα μακαρόνια με κιμά, τσορίθο και κρέμα παρμεζάνας, πρώτα τσιγαρίζουμε τον κιμά σε 30 ml από το λάδι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να μαραθεί.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, 400 ml νερό, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
  5. Βρίσκουμε το σκόρδο, το λιώνουμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε (έτσι διατηρεί όλη τη γλύκα του και δεν πικρίζει).
  6. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα αδειάζουμε στον κιμά χωρίς το λίπος τους, τα ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πλούσια μπολονέζ.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  12. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα και περιχύνουμε με όση κρέμα παρμεζάνας θέλουμε.
  13. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και μαϊντανό.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 498 φορές

Πέθανε η Βέφα Αλεξιάδου σε ηλικία 91 ετών - Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Βέφα Αλεξιάδου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.24) στην Α΄Παθολογική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024: ''Άλαδη πρασόσουπα με λαχανικά και πλιγούρι''

Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Η σημερινή ημέρα, με το Τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, μας γεμίζει με θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Νιώθουμε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται μπροστά μας, ενώ η δημιουργικότητά μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.