Ένα ιδιαίτερο «ντύμα» με βρώμη, παρμεζάνα, μπαχαρικά και μυρωδικά, για την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλω
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε 4 μακριές λωρίδες το καθένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 4 γεμάτες κουτ. σούπας ντιζονέζ (μαγιονέζα με μουστάρδα)
- 1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερή ρίγανη τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε αλλιώτικο κοτόπουλο πανέ, αρχικά, χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψιλοτριφτούν.
- Μεταφέρουμε το ιδιότυπο αυτό «αλεύρι» σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τις πάπρικες, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο (τουλάχιστον 4 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους) και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντιζονέζ. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά.
- Μεταφέρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί με το μείγμα του παναρίσματος και τα κυλάμε σε αυτό ώστε να καλυφθούν πολύ καλά.
- Μόλις το λάδι ζεσταθεί (πρέπει να τσιτσιρίσει αν ρίξουμε ένα μικρό κύβο ψωμιού ή λίγο από το «αλεύρι») τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει αλλά να γίνει και στο εσωτερικό του. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλο το κοτόπουλο.
- Κάθε δόση που ετοιμάζεται τη μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε, το αλλιώτικο κοτόπουλο πανέ, ζεστό και συνοδεύουμε με ένα ντιπ μαγιονέζας και γιαουρτιού και λαχανικά στον ατμό.