Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Το ελαιόλαδο με χυμούς εσπεριδοειδών είναι ένας δυνατός μεσογειακός συνδυασμός.
Ζουμερό, πασπαλισμένο με άχνη και κακάο ή περιχυμένο με σάλτσα σοκολάτας, αυτό το κέικ δεν μπορεί να μη το αγαπήσεις. Κ
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Η αρτύσιμη εκδοχή των κλασικών λουκουμάδων, από τον Έβρο.
Το ετοίμασαν ο πατέρας Θεόφιλος και ο μοναχός Στέφανος στη Μονή του Σινά.
Εύκολο, γρήγορο και λαχταριστά σοκολατένιο, αυτό το γλυκό τα έχει όλα. Και χρειάζεται μόλις τρία υλικά.
Σε όλη τη Μακεδονία ετοιμάζουν ένα γλυκό σε στρώσεις, με μπισκότα και κρέμα, που το ονομάζουν Ναπολεόν (λόγω των στρώσεων).
Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.
Φτιάχνουμε τη vegan εκδοχή των αγαπημένων ρολών κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκό χωρίς ζωικά λιπαρά.
«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.
Η πιο μυρωδάτη μαρμελάδα, από μανταρίνια και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ που τονίζει τη γεύση του φρούτου.
Μόλις 3 υλικά αρκούν για να έχουμε στο ντουλάπι μας το πιο μυρωδάτο γλυκό άρτυμα: ζαχαρωμένες λεμονόφλουδες!
Απλό, εύκολο και ζουμερό κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι.
Αυτές οι τηγανίτες από τη Μήλο θυμίζουν λουκουμάδες, αφού περιέχουν μαγιά, φουσκώνουν υπέροχα και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και σουσάμι.
Αυτός ο αφράτος χαλβάς που φτιάχνουν οι Βεδουίνοι μάγειρες στην μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι πολύ ελαφρύς, γιατί δεν περιέχει καθόλου λάδι.
Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.
Δύο από τις πιο νόστιμες σούπες, η κολοκυθόσουπα και η παντζαρόσουπα, αρωματίζονται, καρυκεύονται και σερβίρονται μαζί σε ένα μπολ για ένα πρωτότυπο και γιορτινό πρώτο πιάτο.
Και όμως είναι βασιλόπιτα και μάλιστα από την Καππαδοκία, από τον τόπο του Άγιου Βασίλη!
Πλημμυρισμένη με αρώματα, η βασιλόπιτα της Σμύρνης είναι ένα σπάνιο, ασυνήθιστο γλυκό σαν μεγάλο θρυπτό μπισκότο, αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, βανίλια και μπαχαρικά!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr