Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
Το αρμενοβίλ, αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με το εντυπωσιακό όνομα, ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την αστική ζαχαροπλαστική της Θεσσαλονίκης.
Il diplomatico είναι το όνομα αυτής της εντυπωσιακής τούρτας με πλούσια κρέμα σοκολάτας και μούρα που μας έρχεται από την Ιταλία.
Τραγανά, πεντανόστιμα και vegan, αυτά τα μηλοπιτάκια φτιάχνονται με φίνα ζύμη αμυγδάλου.
Είναι πανεύκολο και το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσει τους μικρούς της παρέας.
Αυτά τα μακαρόν κι αν είναι τα πιο πρωτότυπα που έχουμε δει!
Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη αλλά εντυπωσιακή πατσαβουρόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα φρέσκα σμέουρα, με έτοιμο φύλλο κρούστας και απολαμβάνουμε με όλη την οικογένεια!
Ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν την διατροφή τους.
Αυτά τα μπισκότα βουτύρου με την όψη σκακιέρας είναι τα τέλεια βουτήματα για καφέ ή τσάι.
Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη.
Η torta di ricotta είναι ένα κομψό και εύκολο, ιταλικό τυρογλυκό με ρικότα και κομμάτια σοκολάτας.
Τα μουστοκούλικα είναι ζυμαρικά με πετιμέζι, ένα πιάτο που έφτιαχναν παλιά την περίοδο του θερισμού ή του τρύγου στη Λήμνο και σε ελάχιστους άλλους τόπους στην Ελλάδα.
Αυτό το έκτακτο δροσερό γλυκάκι, που στη γεύση θυμίζει τσίζκεϊκ, έχει στέβια αντί για ζάχαρη, ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά και μετά μένει μόνο να παγώσει.
Χάσατε κάτι και έχετε σηκώσει όλο το σπίτι για να το βρείτε; Μια κλασική φανουρόπιτα μπορεί και να σώσει την κατάσταση!
Υπέροχη μαρμελάδα σύκο με βανίλια και τζίντζερ. Και μάλιστα χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Ένα από τα πιο φωτεινά, γλυκόξινα γλυκά κουταλιού του καλοκαιριού στις Κυκλάδες
Το μυστικό είναι ότι χρησιμοποιεί ψιλά αλλά και χοντρά τριμμένα καρύδια.
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Στη Φολέγανδρο, στην Κίμωλο, στη Μήλο και στην Ίο, το καρπούζι το κάνουν πίτα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr