Tag: ΠΙΤΕΣ

Όταν ο Μοναχός Επιφάνιος έγραφε για τις Πρωτοχρονιές των αναμνήσεών του στη Μακεδονία, είχε μοιραστεί με τον Γαστρονόμο και ετούτη εδώ την ξεχωριστή συνταγή για αλμυρή βασιλόπιτα με κρέας, πράσα και ξηρούς καρπούς.

Πατάτες, κρεμμύδια και θυμάρι -ένας κλασικός γευστικός συνδυασμός, σε μορφή εντυπωσιακής, ανοιχτής πίτας για το τραπέζι μας

Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για τέσσερα φύλλα να ετοιμάσουμε την πίτα με δύο μεγάλα φύλλα βεροιώτικα (πολύ μεγάλα και λεπτά, κόβονται ακτινωτά και τα κομμάτια τους διπλώνονται όλα μαζί στο κέντρο).

Αυτή η μικρασιατική κιμαδόπιτα που σερβίρεται με ζωμό κρέατος είναι από τα φαγητά της καρδιάς μας και έρχεται πάντα πρώτη στο τραπέζι μας στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου.

Ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και φροντίδα, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα οικογενειακό γεύμα ή να σταθεί μόνο του ως ένα χορταστικό σνακ.

Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.

Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη αλλά εντυπωσιακή πατσαβουρόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα φρέσκα σμέουρα, με έτοιμο φύλλο κρούστας και απολαμβάνουμε με όλη την οικογένεια!