Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.
Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο µε κρέας ή ως µια γευστική και θρεπτική χορτοφαγική λύση, µε τα σέσκουλα να βγάζουν τη χαρακτηριστική τους γεύση.
- 250 γρ. ρεβύθια (µουλιασµένα αποβραδίς)
- 1 καρότο, ψιλοκοµµένο
- 1 κλωναράκι µαϊντανός
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
- 2 ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
- 250 γρ. σέσκουλα, πλυµένα καλά και ψιλοκοµµένα
- 4 αυγά, βρασµένα, σφιχτά, ξεφλουδισµένα και ψιλοκοµµένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά: στραγγίζουµε και ξεπλένουµε τα ρεβύθια και τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε τα καρότα, τον µαϊντανό, τη δάφνη και το 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι.
- Καλύπτουµε µε 750 ml νερό και τα βάζουµε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν αρκετά.
- Προσθέτουµε 2 κουτ. γλυκού αλάτι και τη µισή ποσότητα του ελαιολάδου και βράζουµε για ακόµη 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το υπόλοιπο κρεµµύδι για 3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για ακόµη 5 λεπτά.
- Ρίχνουµε το µείγµα της ντοµάτας στην κατσαρόλα µε τα ρεβύθια – πρέπει να έχουν αρκετά υγρά, αλλά χωρίς να γίνουν σούπα.
- Προσθέτουµε τα σέσκουλα και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε τα ρεβύθια με σέσκουλα γαρνίροντας µε τα αυγά.