Tag: ΡΥΖΙ

Τα καλαμάρια γεμίζονται με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι σ’ ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της Σμύρνης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.

Μια αρωματική και πλούσια κοτόσουπα -το ρύζι τη νοστιμίζει και τη χυλώνει ιδανικά-, ό,τι πρέπει για τις μέρες που δε νιώθουμε και τόσο καλά και ψάχνουμε θαλπωρή και ζεστασιά.

Το μπουμπάρι είναι ένας «αρρενωπός» μεζές με εντόσθια, που συνηθίζεται από τους Βολιώτες, κυρίως τον χειμώνα και στις γιορτές των Χριστούγεννων και του Πάσχα.

Αυτή η ζουμερή, γιορτινή γαλοπούλα, γεμιστή με λουκάνικα, κράνμπερι και φουντουκόψιχα και λουσμένη με μια υπέροχη, πυκνή και αρωματική σάλτσα, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.