Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024: ''Πλούσιο πιλάφι με μανιτάρια και κοτόπουλο''

Άρτος και Θεάματα 31 Οκτωβρίου 2024

Τα μανιτάρια χαρίζουν βάθος και ένταση, ενώ το κοτόπουλο συμπληρώνει ιδανικά το πιλάφι, χωρίς να το βαρύνει. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  •  300 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανί και κομμένα σε φέτες
  •  300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  •  2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το πλούσιο πιλάφι με μανιτάρια και ολίγο κοτόπουλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, να λαδωθεί.
  4. Προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγα σπόρια ροδιού ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 630 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.