Τα μανιτάρια χαρίζουν βάθος και ένταση, ενώ το κοτόπουλο συμπληρώνει ιδανικά το πιλάφι, χωρίς να το βαρύνει. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα.
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 300 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανί και κομμένα σε φέτες
- 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να ετοιμάσουμε το πλούσιο πιλάφι με μανιτάρια και ολίγο κοτόπουλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε απαλά.
- Αν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγα σπόρια ροδιού ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.