Η συνταγή της ημέρας: ''Σταφυλάδα στο λεπτό με λάιμ και λουίζα''

Άρτος και Θεάματα 23 Αυγούστου 2024

Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα». Αντί για λουίζα, μπορούμε να βάλουμε δυόσμο και αντί για λάιμ, χυμό λεμονιού.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τίνα Webb

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  60 ml χυμός λάιμ
  •  300 γρ. ρώγες από λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι
  •  6 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λουίζας
  •  14 παγάκια
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τη σταφυλάδα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πυκνό μείγμα.
  2. Για πιο βελούδινη και λεπτή υφή, το περνάμε από σουρωτήρι.
  3. Σερβίρουμε αμέσως (προτού αρχίσει η αλκοολική ζύμωση).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 551 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.