Η συνταγή της ημέρας: ''Σταφυλάδα στο λεπτό με λάιμ και λουίζα''

Άρτος και Θεάματα 23 Αυγούστου 2024

Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα». Αντί για λουίζα, μπορούμε να βάλουμε δυόσμο και αντί για λάιμ, χυμό λεμονιού.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τίνα Webb

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  60 ml χυμός λάιμ
  •  300 γρ. ρώγες από λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι
  •  6 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λουίζας
  •  14 παγάκια
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τη σταφυλάδα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πυκνό μείγμα.
  2. Για πιο βελούδινη και λεπτή υφή, το περνάμε από σουρωτήρι.
  3. Σερβίρουμε αμέσως (προτού αρχίσει η αλκοολική ζύμωση).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 538 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.