Η συνταγή της ημέρας: ''Σταφυλάδα στο λεπτό με λάιμ και λουίζα''

Άρτος και Θεάματα 23 Αυγούστου 2024

Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα». Αντί για λουίζα, μπορούμε να βάλουμε δυόσμο και αντί για λάιμ, χυμό λεμονιού.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τίνα Webb

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  60 ml χυμός λάιμ
  •  300 γρ. ρώγες από λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι
  •  6 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λουίζας
  •  14 παγάκια
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τη σταφυλάδα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πυκνό μείγμα.
  2. Για πιο βελούδινη και λεπτή υφή, το περνάμε από σουρωτήρι.
  3. Σερβίρουμε αμέσως (προτού αρχίσει η αλκοολική ζύμωση).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 506 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 17.09.2024: Σουτζουκάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ''πατατάκια'' πάπρικας

Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.