Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα». Αντί για λουίζα, μπορούμε να βάλουμε δυόσμο και αντί για λάιμ, χυμό λεμονιού.
- 60 ml χυμός λάιμ
- 300 γρ. ρώγες από λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσι
- 6 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λουίζας
- 14 παγάκια
- Για να ετοιμάσουμε τη σταφυλάδα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πυκνό μείγμα.
- Για πιο βελούδινη και λεπτή υφή, το περνάμε από σουρωτήρι.
- Σερβίρουμε αμέσως (προτού αρχίσει η αλκοολική ζύμωση).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.