Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον γαύρο πανέ, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν και τη σκορδαλιά με το λεμόνι και το μαϊντανό.
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον γαύρο πανέ, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν και τη σκορδαλιά με το λεμόνι και το μαϊντανό.
Η γέμιση έχει απ’ όλα, και τα μυρωδικά της, και τα κουκουναροστάφιδα, μελώνει, γλυκαίνει και είναι όνειρο.
Στον Λίβανο, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στο Ισραήλ ετοιμάζουν τον δικό τους καγιανά με μπόλικες ζουμερές ντομάτες και λίγο κύμινο.
Οι παλιές νοικοκυρές τον μουσακά τον έφτιαχναν όπως στην προ μπεσαμέλ εποχή.
Γρήγορα, εύκολα και χορταστικά αυτά τα χειροποίητα ζυμαρικά με σκόρδο και ντοματένια σάλτσα από την Ανάφη.
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Ένα light και χορταστικό σαλατογεύμα που συνδυάζει σοφά τις φακές με το πλιγούρι.
Ένα ονειρεμένο φαγητό, άκρως καλοκαιρινό και ιδανικό τόσο για κύριο πιάτο όσο και για μεζές: Ψωμωμένος γαύρος, ζουμερές, κατακόκκινες ντομάτες και φίνες μπάμιες.
Ολόφρεσκες στήρες, λαχανικά και τραχανάς είναι τα συστατικά αυτής της παραδοσιακής ψαρόσουπας από τη Λέσβο.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Καλοκαιρινό πιάτο με όσπρια και αλμυρό ψαράκι.
Η πιο γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι αυτή. Θέλει σπαγγέτι, σκόρδο, πελτέ, μυρωδικά, ένα ωραίο ξινοτύρι και ένα τέταρτο από τον χρόνο μας.
Με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχαρίσιο κιμά φτιάχνουμε αυτό το γρήγορο και εύκολο φαγητό που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, ως μεζεδάκι ή συνοδεία ζυμαρικών ή πουρέ.
Στο σπίτι της κ. Φραντζέσκας Χανιώτη ακόμα ζει και βασιλεύει η νοστιμιά της παλιάς Μυκόνου. Στην κουζίνα της μας μαγείρεψε τα πιο τρυφερά κολοκυθάκια με κατσίκι στην κατσαρόλα.
Το εθνικό μας τυρί σε λογική ποσότητα κάνει ακόμα και για δίαιτα.
Ταξιδέψαμε στη Φολέγανδρο και τρυπώσαμε στην κουζίνα της κ. Ρηνιώς Δεκαβάλλα, της Χωραΐτισσας που φτιάχνει τα καλύτερα ματσάτα (χειροποίητες νεροχυλοπίτες) μαζί με ζουμερό κόκορα σε κόκκινη σάλτσα.
Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ, μια συνταγή για την πιο μυρωδάτη και ελαφρώς πικάντικη μακαρονάδα από την Σαντορίνη.
Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα γιαουρτιού. Απολαυστικότατος.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr