Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μας δίνει τη συνταγή της μητέρας του, της κυρίας Αλεξάνδρας από την Αλεξάνδρεια, για πληθωρικά γεμιστά.
Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μας δίνει τη συνταγή της μητέρας του, της κυρίας Αλεξάνδρας από την Αλεξάνδρεια, για πληθωρικά γεμιστά.
Tο κλασικό ντουέτο «καρπούζι με φέτα» εξελίσσεται σε μια πρωτότυπη και απολαυστική σαλάτα με χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι.
Μία εξαίσια καλοκαιρινή σούπα με ντομάτες, ψητές πιπεριές Φλωρίνης αυγό και ξίδι jerez.
Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα.
Τα κεφτεδάκια προβατίνας είναι ένας ρωμαλέος μεζές αλλά και αγαπημένο κυρίως πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Είναι πικάντικοι, με τζίντζερ και γιαούρτι και θα συνοδέψουν μοναδικά τις παγωμένες μπύρες μας.
Ένα απλό, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με ψητά λαχανικά, βραστά αυγά και βινεγκρέτ. Ιδανικό για το ταπεράκι της δουλειάς!
Δοκιμάστε τις τούτες τις νόστιμες γεμιστές «βαρκούλες». Σε αυτά τα διαφορετικά παπουτσάκια αντί για μελιτζάνα βάζουμε κολοκύθι και αντί για κιμά λουκάνικο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το…ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.
Μια απλούστατη και καυτερή σάλτσα από το Κάπρι που συνοδεύει ζυμαρικά αλλά και πιάτα με κρέας, ψάρι, ακόμη και τηγανητά αυγά.
Έτσι ακριβώς μας μαγείρεψε τον λαδερό αρακά ο πατέρας Γεώργιος στην κουζίνα της Αθωνιάδας, του εκκλησιαστικού λυκείου στις Καρυές, πλάι στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.
Ένα από τα best seller του χορτοφαγικού Roots στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό το μπέργκερ, και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μας έδωσε τη συνταγή.
Μαριναρισμένα και ψημένα στο σχαροτήγανο, τα θράψαλα γίνεται πολύ ωραία.
Την ομελέτα την φτιάχνουν και με άλλα χόρτα, ανάλογα με την εποχή και τα βρισκούμενα.
Τι νόστιμες οι πατάτες με το λαδάκι τους! Κι αν έχουν και το κατιτίς τους, ε, τότε γίνονται… άπαικτες.
Το τηγάνι είναι ο σύμμαχός μας στα γρήγορα μαγειρέματα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας καθοδηγεί για να φτιάξουμε τη ριγανάτη τηγανιά των ονείρων μας σε χρόνο μηδέν.
Τρυφερό και αρκετά λιπαρό κρέας, το χεράκι είναι ιδανικό για ρολό.
Συνταγή από τη Χαλκιδική, πικάντικη χάρη στην τσούσκα πιπεριά και με την πλούσια νοστιμιά της σαρδέλας.
Με συνταγή από το ιστορικό οινομαγειρείο του Λελούδα, φτιάχνουμε πατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και μπόλικη ξερή μυζήθρα.
Φτιάξτε το για πρωινό ή για σαν κύριο γεύμα.
Οι λάτρεις της φέτας θα κατενθουσιαστούν. Το τυρί λιώνει υπέροχα και σχηματίζει μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα για τα μακαρόνια μας. Οι ελιές και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr