Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Eίναι ένα φαγητό πεντανόστιμο ο αστακός με τον μάραθο και απαιτεί καλή παρέα και λευκό κρασί. Αν έχετε άγριο μάραθο, προτιμήστε τον γιατί έχει έντονο άρωμα και γεύση
Τις μανουρόπιτες στη Φολέγανδρο τις φτιάχνουν συνήθως το Μεγάλο Σάββατο με τυρί χλωρό, που είναι ένα μείγμα από μυζήθρα και μανούρα. Εμείς μπορούμε να τις απολαύσουμε όλο τον χρόνο
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Ταυτισμένη με τη Σίφνο, η ρεβυθάδα είναι το εμβληματικό φαγητό του νησιού, κι ας τη φτιάχνουν και σε πολλά άλλα κυκλαδονήσια
Ολόφρεσκες στήρες, λαχανικά και τραχανάς είναι τα συστατικά αυτής της παραδοσιακής ψαρόσουπας από τη Λέσβο.
Ένα από τα πολύ παραδοσιακά φαγητά της Τήνου, που έβγαζε από παλιά άφθονες πατάτες στην εύφορη πεδιάδα της Κώμης.
Το πιο ωραίο γλυκό για το καλοκαίρι: Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και μπισκότα πτι μπερ, σερβιρισμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ!
Ίσως η διασημότερη πίτα της Μακεδονίας!
Η Αναφιώτισσα Μαργαρίτα Καλογεροπούλου μας έδωσε τη συνταγή για το περίφημο γλυκό κουφέτο που γίνεται με μέλι και αμύγδαλα και είναι γαμήλιο κέρασμα σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.
Η crostata al gelo di melone είναι μια ιταλική τάρτα γεμιστή με μια κρέμα καρπουζιού και σταγόνες σοκολάτας που αναπαριστούν τα κουκούτσια της.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
«Γεμιστά» ή «παραγεμιστά» λένε στην Ανάφη τα σκαλτσούνια τους, που παραδοσιακά γίνονται τηγανητά, αν και πλέον κάποιοι τα ψήνουν στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφριά.
Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Κερνάμε λαχταριστό κέικ σοκολάτας-καφέ, με τα υλικά να ανακατεύονται μέσα στο ταψί όπου θα ψηθούν, χωρίς να λερωθεί ούτε ένα μπολ.
Αυτό το γλυκό είναι για τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής.
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα αγγούρια που ο σεφ συνδυάζει για τις διαφορετικές τους υφές και γεύσεις, δίνοντας στο ταπεινό αγγούρι ρόλο πρωταγωνιστικό και στη σαλάτα δροσιά απολαυστική.
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Καλοκαιρινό πιάτο με όσπρια και αλμυρό ψαράκι.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr