Φρούτα, τυρί και φρέσκα μυρωδικά σε έναν δροσερό και έξτρα αρωματικό συνδυασμό, ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.
- 250 γρ. βερίκοκα
- 250 γρ. ροδάκινα
- 10 ml μηλόξιδο
- 50 ml πετιμέζι
- 6-8 φύλλα δυόσμου
- 6-8 φύλλα βασιλικού
- 120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, κομματιασμένο με το χέρι
- 20 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
- ανθός αλατιού
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου πλένουμε καλά τα φρούτα (δεν ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια-μπουκιές.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, το πετιμέζι και το μετρημένο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και το μελίχλωρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
- Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.