Η συνταγή της ημέρας: ''Σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου''

Άρτος και Θεάματα 14 Ιουλίου 2024

Φρούτα, τυρί και φρέσκα μυρωδικά σε έναν δροσερό και έξτρα αρωματικό συνδυασμό, ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.

Λουκάς Μάιλερ

Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. βερίκοκα
  •  250 γρ. ροδάκινα
  •  10 ml μηλόξιδο
  •  50 ml πετιμέζι
  •  6-8 φύλλα δυόσμου
  •  6-8 φύλλα βασιλικού
  •  120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, κομματιασμένο με το χέρι
  •  20 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  ανθός αλατιού
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου πλένουμε καλά τα φρούτα (δεν ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια-μπουκιές.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, το πετιμέζι και το μετρημένο ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και το μελίχλωρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  5. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 551 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ανατρεπτική και εκρηκτική η Πρωταπριλιά φέτος, με την σύνοδο Σελήνης/Ουρανού στον Ταύρο να δημιουργεί αστάθεια σε οικονομικά και αισθηματικά ειδικά για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.