Η συνταγή της ημέρας: ''Σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου''

Άρτος και Θεάματα 14 Ιουλίου 2024

Φρούτα, τυρί και φρέσκα μυρωδικά σε έναν δροσερό και έξτρα αρωματικό συνδυασμό, ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.

Λουκάς Μάιλερ

Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. βερίκοκα
  •  250 γρ. ροδάκινα
  •  10 ml μηλόξιδο
  •  50 ml πετιμέζι
  •  6-8 φύλλα δυόσμου
  •  6-8 φύλλα βασιλικού
  •  120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, κομματιασμένο με το χέρι
  •  20 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  ανθός αλατιού
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου πλένουμε καλά τα φρούτα (δεν ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια-μπουκιές.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, το πετιμέζι και το μετρημένο ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και το μελίχλωρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  5. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 487 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.