Η συνταγή της ημέρας: ''Σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου''

Άρτος και Θεάματα 14 Ιουλίου 2024

Φρούτα, τυρί και φρέσκα μυρωδικά σε έναν δροσερό και έξτρα αρωματικό συνδυασμό, ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.

Λουκάς Μάιλερ

Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. βερίκοκα
  •  250 γρ. ροδάκινα
  •  10 ml μηλόξιδο
  •  50 ml πετιμέζι
  •  6-8 φύλλα δυόσμου
  •  6-8 φύλλα βασιλικού
  •  120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, κομματιασμένο με το χέρι
  •  20 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  ανθός αλατιού
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου πλένουμε καλά τα φρούτα (δεν ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια-μπουκιές.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, το πετιμέζι και το μετρημένο ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και το μελίχλωρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  5. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 446 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.