Το μυστικό στα σουτζουκάκια κοτόπουλου με την πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι η σπιρτόζικη πιπεριά και στον κιμά και στην σάλτσα.
Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Τίνα Webb
30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 35-40
800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
1 πιπεριά κέρατο, πολτοποιημένη
100 γρ. ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
40 ml ούζο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
80 - 100 ml ελαιόλαδο
60 ml λευκό, ξηρό κρασί
Για τη σάλτσα
8 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα
Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια κοτόπουλου με πιπεριά, για την σάλτσα ξεκινάμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά και τον πελτέ για 3 - 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά, να «δέσει».
Σουτζουκάκια
Συνεχίζουμε στα σουτζουκάκια και σε βαθύ μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθουμε 35 - 40 σουτζουκάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Επειδή δεν θα χωρέσουν σε ένα τηγάνι, καλό είναι να τα τηγανίσουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και το κρασί.
Βάζουμε τα σουτζουκάκια μαζί με τα υγρά του τηγανιού στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν.