Η συνταγή της ημέρας: ''Καλοκαιρινά ρεβύθια σαν χωριάτικη σαλάτα''

Άρτος και Θεάματα 04 Ιουλίου 2024

Χωριάτικη αλλιώς. Με ρεβύθια. Δοκιμάστε την και θα μείνετε έκπληκτοι με το πώς δένουν οι γεύσεις των φρέσκων λαχανικών με τη γήινη και ξηροκαρπάτη γεύση των ρεβυθιών.

Σταμάτης Μαρμαρινός

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 15'


Υλικά - Μερίδες: 6
Για τα ρεβίθια
  •  400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένα
  •  1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  •  1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο
  •  1 φύλλο δάφνης
Για τη χωριάτικη σαλάτα
  •  1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  •  20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάζουμε τα ρεβύθια σαν χωριάτικη σαλάτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  3. Ρίχνουμε τα ρεβύθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 490 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.