Tag: Ντομάτα

Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.

Ανάψτε τον φούρνο και ετοιμάστε αυτό το εμβληματικό φουρνιστό από το χωριό της Μεσσαριάς στην Κρήτη, έναν λαχταριστό μουσακά χωρίς κιμά αλλά απίθανη γεύση.

Ένα ονειρεμένο φαγητό, άκρως καλοκαιρινό και ιδανικό τόσο για κύριο πιάτο όσο και για μεζές: Ψωμωμένος γαύρος, ζουμερές, κατακόκκινες ντομάτες και φίνες μπάμιες.

Ταξιδέψαμε στη Φολέγανδρο και τρυπώσαμε στην κουζίνα της κ. Ρηνιώς Δεκαβάλλα, της Χωραΐτισσας που φτιάχνει τα καλύτερα ματσάτα (χειροποίητες νεροχυλοπίτες) μαζί με ζουμερό κόκορα σε κόκκινη σάλτσα.

Χωριάτικη αλλιώς. Με ρεβύθια. Δοκιμάστε την και θα μείνετε έκπληκτοι με το πώς δένουν οι γεύσεις των φρέσκων λαχανικών με τη γήινη και ξηροκαρπάτη γεύση των ρεβυθιών.

Αυτός ο καγιανάς από την Πελοπόννησο είναι για μερακλήδες. Έχει ντομάτες, κρεμμύδι, μελιτζάνα, πιπεριά, ακόμα και πατάτες. Τα φρέσκα αυγά είναι εκ των ων ουκ άνευ!