Λίγα χόρτα εποχής μαζί με αυγά συνθέτουν έναν από τους πιο λιτούς, αλλά ιδιαίτερα νόστιμους μεζέδες.
FUNKY COOK - FOOD BLOGGER
- Μερίδες: 3-4
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 4 αυγά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄.
Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 20΄.
Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τέσσερις τρύπες ανάμεσα στα χόρτα και εκεί μέσα προσθέτουμε από ένα αυγό. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο ψωμί για βούτες.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη