Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025 ''Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά''

Άρτος και Θεάματα 27 Μαρτίου 2025

Λίγα χόρτα εποχής μαζί με αυγά συνθέτουν έναν από τους πιο λιτούς, αλλά ιδιαίτερα νόστιμους μεζέδες.

FUNKY COOK - FOOD BLOGGER

Υλικά

  • Μερίδες: 3-4
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 4 αυγά
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 20΄.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τέσσερις τρύπες ανάμεσα στα χόρτα και εκεί μέσα προσθέτουμε από ένα αυγό. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο ψωμί για βούτες.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη


Προβλήθηκε 1017 φορές

Τα ζώδια την Κυριακή του Πάσχα

Η μέρα φλέγεται από το πάθος του Άρη στον Λέοντα να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στον Κριό δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε το Πάσχα με συναίσθημα!

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 18 Απριλίου 2025: ''Σπανακόρυζο μεν, χωρίς λάδι δε''

Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.