Τα βλίτα με την έντονη και δροσερή γεύση τους, είναι τα χόρτα του καλοκαιριού. Τα μαγειρέψαμε με αυγά, αλμυρίκια, σάλτσα ντομάτας και φέτα.
- 300 γρ. βλίτα + 200 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα
- 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
- 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
- 2 αυγά, βρασμένα για 3-4 λεπτά ώστε να γίνουν μελάτα
- από 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, μαντζουράνα και θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο χυμός λεμονιού (κατά βούληση)
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι.
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν).
- Τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.