Η συνταγή της ημέρας: 'Μπαστουνάκια από φιλέτο κοτόπουλου με ''τραγανές'' μπάμιες και ντοματίνια

Άρτος και Θεάματα 10 Ιουλίου 2024

Ένα πολύχρωμο πιάτο με ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου και μπάμιες που «κρατάνε» λίγο. Νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό.

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  •  300 γρ. μπάμιες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (τις φρέσκες τις καθαρίζουμε ως εξής: ξεφλουδίζουμε περιμετρικά το κοτσανάκι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα)
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  600 γρ. ντοματίνια
  •  100 ml ξίδι
  •  200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για τα μπαστουνάκια από φιλέτο κοτόπουλου με «τραγανές» μπάμιες και ντοματίνια κάνουμε ως εξής: Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν λιγότερα «σάλια» κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.
  4. Οι μπάμιες θα «κρατάνε» λίγο. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καταπώς επιθυμούμε - στην περίπτωση αυτή, όμως, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ντοματίνια προς το τέλος. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 910 φορές

Πέθανε η Βέφα Αλεξιάδου σε ηλικία 91 ετών - Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Βέφα Αλεξιάδου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.24) στην Α΄Παθολογική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024: ''Άλαδη πρασόσουπα με λαχανικά και πλιγούρι''

Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Η σημερινή ημέρα, με το Τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, μας γεμίζει με θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Νιώθουμε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρουσιάζονται μπροστά μας, ενώ η δημιουργικότητά μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.