«Φάρον εκ κριθής» ονόμαζαν οι αρχαίοι Ελληνες το αποφλοιωμένο κριθάρι, είτε ολόκληρο είτε κομμένο σαν πλιγούρι.
«Φάρον εκ κριθής» ονόμαζαν οι αρχαίοι Ελληνες το αποφλοιωμένο κριθάρι, είτε ολόκληρο είτε κομμένο σαν πλιγούρι.
Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από τη νηστίσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Μαγειρεύει ο Πατέρας Επιφάνιος.
Οι αρωματικές και ζουμερές «παντρεμένες» σαρδέλες συνοδεύονται από βλίτα τσιγαριαστά σε αυτό το ελαφρύ, πολύ καλοκαιρινό φαγητό
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Το εθνικό μας τυρί σε λογική ποσότητα κάνει ακόμα και για δίαιτα.
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Και τι δεν ψήνεται τελικά στα κάρβουνα! Φασολάκια, κολοκύθια, πιπεριές, κολοκυθοανθοί, πατάτες, ντομάτες, ακόμα και χόρτα και σαλατικά, που γίνονται καψαλισμένα και ζουμερά.
Φαγητό κυριακάτικο στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν µε ελιές και παστό ψάρι όπως οι σαρδέλες και η λακέρδα. Αυτά τα αγιορείτικα ρεβύθια θα σας μείνουν αξέχαστα!
Μια κλασική σπανακόπιτα με τα όλα της: τα μυρωδικά, τη φέτα, τον τραχανά που θα ρουφήξει τα νόστιμα ζουμιά στο ψήσιμο, και το ωραίο, τραγανό, χωριάτικο φύλλο της.
Τα τσιγαριαστά μάραθα είναι ένα υπέροχο, πιο ασυνήθιστο αλλά απίθανο, λαδερό, μεζές και φαΐ, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Εξαιρετικό, παραδοσιακό φαγητό από το Καπέσοβο, χορτοφαγικό και πεντανόστιμο με χόρτα εποχής και όσπρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Μια ονειρεμένη τηγανιά, για δύο ή για τέσσερις! Σε μεγάλες πείνες μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.
Μόλις 20 λεπτά ψήσιμο θέλει ο γαύρος πλακί, που μπαίνει στο ταψί με ντοματίνια, μάραθο, ελιές και κάππαρη.
Το τι πάει το καρπούζι στη ντοματοσαλάτα δεν λέγεται! Της δίνει μια ωραία δροσιά, άρωμα και γλύκα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.
Μια μοναδική συνταγή-κειμήλιο από την κουζίνα της Ερυθραίας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr