Η συνταγή της ημέρας: ''Κοτοσαλάτα ασιατική με πικάντικο ντρέσινγκ''

Άρτος και Θεάματα 04 Ιανουαρίου 2024

Μια χορταστική κοτοσαλάτα με ασιατικές επιρροές και ένα ελαφρώς πικάντικο ντρέσινγκ που την κάνει να ξεχωρίζει.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Νικηφόρος Ντέμπος - Food styling: Βασιλική Βαϊδου


20' παρασκευή
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο κ σε μέτρια κομμάτια και βρασμένο για 6-7 λεπτά, μέχρι να είναι τελείως λευκό και ζουμερό στο κέντρο του (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το ψαχνό από ψητό ή μαγειρευτό κοτόπουλο που μας περίσσεψε)
  •  450 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά, (από έτοιμες συσκευασίες), καλά πλυμμένα
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, ολόκληρα
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα
  •  200 γρ. καρότο, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  •  200 γρ. αγγούρι, σε λεπτά μισοφέγγαρα
  •  150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λοξές λεπτές φέτες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
  •  30 ml σος ψαριού (fish sauce)
  •  60 ml χυμός λάιμ
  •  20 γρ. ζάχαρη
  •  1 πιπερίτσα τσίλι, λιωμένη
  •  30 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε την ασιατική κοτοσαλάτα με πικάντικο ντρέσινγκ, ξεκινάμε ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ με πιρούνι, μέσα σε ένα μπολάκι.
Σαλάτα
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με τον μισό κόλιανδρο (αν χρησιμοποιήσουμε), τον μισό δυόσμο και το μισό ντρέσινγκ.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα μυρωδικά, το καρότο, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο ντρέσινγκ και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε φαρδιά σαλατιέρα απλώνουμε πρώτα το μείγμα σαλατικών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα κοτόπουλου. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 459 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.