Η συνταγή της ημέρας: ''Ντοματοσαλάτα λεμονάτη με καρπούζι και μέντα''

Άρτος και Θεάματα 03 Ιουλίου 2023

Το τι πάει το καρπούζι στη ντοματοσαλάτα δεν λέγεται! Της δίνει μια ωραία δροσιά, άρωμα και γλύκα. Κι εννοείται κοπλιμεντάρει τέλεια το μελίχλωρο τυρί. Μια τολμηρή ιδέα!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Για ακόμα πιο ωραία εμφάνιση, μπορούμε, αντί για κύβους, να κόψουμε την ψίχα του καρπουζιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μπαλίτσες.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: για 4 μερίδες
Για τη σαλάτα
  •  3 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
  •  2-3 τρυφερές καρδιές μαρουλιού, σε μέτρια κομμάτια
  •  4 φλιτζ. τσαγιού μικροί κύβοι ψίχα από ώριμο καρπούζι (από περίπου 2 φέτες καρπούζι)
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια μέντα (εναλλακτικά βάζουμε δυόσμο, αλλά η μέντα ταιριάζει πιο πολύ), ψιλοκομμένα
  •  120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε μικρούς κύβους, ή 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους (ή, ιδανικά, και τα δύο μαζί!)
Για τη σάλτσα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  50 ml χυμός λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ
  •  20 γρ. μέλι, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού ανάμεικτο μπούκοβο, καυτερό και γλυκό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 970 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.