Η συνταγή της ημέρας: ''Ντοματοσαλάτα λεμονάτη με καρπούζι και μέντα''

Άρτος και Θεάματα 03 Ιουλίου 2023

Το τι πάει το καρπούζι στη ντοματοσαλάτα δεν λέγεται! Της δίνει μια ωραία δροσιά, άρωμα και γλύκα. Κι εννοείται κοπλιμεντάρει τέλεια το μελίχλωρο τυρί. Μια τολμηρή ιδέα!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Για ακόμα πιο ωραία εμφάνιση, μπορούμε, αντί για κύβους, να κόψουμε την ψίχα του καρπουζιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μπαλίτσες.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: για 4 μερίδες
Για τη σαλάτα
  •  3 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
  •  2-3 τρυφερές καρδιές μαρουλιού, σε μέτρια κομμάτια
  •  4 φλιτζ. τσαγιού μικροί κύβοι ψίχα από ώριμο καρπούζι (από περίπου 2 φέτες καρπούζι)
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια μέντα (εναλλακτικά βάζουμε δυόσμο, αλλά η μέντα ταιριάζει πιο πολύ), ψιλοκομμένα
  •  120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε μικρούς κύβους, ή 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους (ή, ιδανικά, και τα δύο μαζί!)
Για τη σάλτσα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  50 ml χυμός λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ
  •  20 γρ. μέλι, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού ανάμεικτο μπούκοβο, καυτερό και γλυκό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1053 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.