Το τι πάει το καρπούζι στη ντοματοσαλάτα δεν λέγεται! Της δίνει μια ωραία δροσιά, άρωμα και γλύκα. Κι εννοείται κοπλιμεντάρει τέλεια το μελίχλωρο τυρί. Μια τολμηρή ιδέα!
Για ακόμα πιο ωραία εμφάνιση, μπορούμε, αντί για κύβους, να κόψουμε την ψίχα του καρπουζιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μπαλίτσες.
- 3 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
- 2-3 τρυφερές καρδιές μαρουλιού, σε μέτρια κομμάτια
- 4 φλιτζ. τσαγιού μικροί κύβοι ψίχα από ώριμο καρπούζι (από περίπου 2 φέτες καρπούζι)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια μέντα (εναλλακτικά βάζουμε δυόσμο, αλλά η μέντα ταιριάζει πιο πολύ), ψιλοκομμένα
- 120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε μικρούς κύβους, ή 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους (ή, ιδανικά, και τα δύο μαζί!)
- 80 ml ελαιόλαδο
- 50 ml χυμός λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ
- 20 γρ. μέλι, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ανάμεικτο μπούκοβο, καυτερό και γλυκό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι