Σε αυτό το εντυπωσιακό καρέ, όλη τη δουλειά την κάνει ο κρεοπώλης και ο φούρνος μας
Σε αυτό το εντυπωσιακό καρέ, όλη τη δουλειά την κάνει ο κρεοπώλης και ο φούρνος μας
Γεύση πυκνή, ρωμαλέα, τρανή και βουνίσια έχουν αυτοί οι ξεχωριστοί λαχανοντολμάδες με κιμά προβατίνας.
Το όνομά της σημαίνει «δύο φορές βρασμένη», μια που η χορταστική φασολάδα της Τοσκάνης, που έχει και πολλά λαχανικά, φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες και ζεσταίνεται ξανά και ξανά.
Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.
Ένα πιάτο με πλούσιο χρώμα, άρωμα και γεύση. Δοκιμάστε το αυτό το κατσίκι που ψήνεται με θυμάρι και καρότα στη γάστρα
Μια πανσέτα που κάνει «κρατς», ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Έχει για παρέα μια σάλτσα από σκοπελίτικα ξερά δαμάσκηνα που πραγματικά την απογειώνει.
Η φρανζιπάν, η αφράτη ψημένη αμυγδαλένια κρέμα, δένει πολύ όμορφα με τη σοκολάτα και το πορτοκάλι σ’ αυτό το θαυμάσιο γλυκό, που είναι μια πορτοκαλόπιτα σε μορφή τάρτας.
Μόλις 3 υλικά αρκούν για να έχουμε στο ντουλάπι μας το πιο μυρωδάτο γλυκό άρτυμα: ζαχαρωμένες λεμονόφλουδες!
Είναι κέικ ή μηλόπιτα; Και τα δύο! Αυτό το κέικ με κακάο, μήλα και κομμάτια σοκολάτας είναι σίγουρα ένα γλυκό που θα ξαναφτιάξουμε.
Το σουμάκ κι η πάπρικα δίνουν πικάντικο χαρακτήρα σ΄ αυτά τα μοσχαρίσια σουβλάκια που μπορούμε να τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και αφράτο ρύζι.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΙΛΙΣΙΑ έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων στίχων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που συνδιοργανώνουν με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη του περιοδικού "Μετρονόμος' του Θανάση Συλιβού.
Aπίθανα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα με εξωτικό άρωμα, φρέσκο τσίλι και τζίντζερ.
Η τελειότητα σε ένα ταψί: γίγαντες με μύδια, αχιβάδες και κρόκο Κοζάνης, φουρνιστοί και μελωμένοι!
Είναι ένα πιάτο με μεγάλη ιστορία. Έχει σερβιριστεί σε πολλά τραπέζια.
Εύκολο, με απλά υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι: μανιτάρια, σπανάκι, ρύζι, ένα ωραίο αυγολέμονο και… τρώμε.
Τι καλύτερο από ένα πιάτο με λαχταριστά ριγκατόνι με κιμά; Τα πασπαλίζουμε με βουτυράτο κασέρι και τα φουρνίζουμε μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν.
Αυτή η σχετικά γρήγορη πικάντικη κοτόσουπα είναι ιδανική για μετά τη δουλειά.
Εξαιρετικό, παραδοσιακό φαγητό από το Καπέσοβο, χορτοφαγικό και πεντανόστιμο με χόρτα εποχής και όσπρια.
Ο συνδυασμός του με τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και τη μαντζουράνα απογειώνει και τη γεύση, και το άρωμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr