Η συνταγή της ημέρας: ''Χυλωμένη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι''

Άρτος και Θεάματα 02 Φεβρουαρίου 2024

Μια αρωματική και πλούσια κοτόσουπα -το ρύζι τη νοστιμίζει και τη χυλώνει ιδανικά-, ό,τι πρέπει για τις μέρες που δε νιώθουμε και τόσο καλά και ψάχνουμε θαλπωρή και ζεστασιά.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 6-8
  •  1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
  •  100 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  •  1 πράσο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  •  2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  •  χυμός 1 λεμονιού
  •  4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε χυλωμένη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι, αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Ρίχνουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.
  8. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε, τη χυλωμένη κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι, από τη φωτιά.
Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά, κατά το γούστο μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 518 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.