Είναι γρήγορες, είναι και πεντανόστιμες αυτές οι μοσχαρίσιες μπριζόλες. Το μυστικό του σεφ; Τις ραντίζει με λίγο λιωμένο βούτυρο αρωματισμένο με θυμάρι.
- 4 μπριζόλες κόντρα (από νεαρό μοσχάρι, περίπου 250 γρ. η καθεμία) *
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού, ψιλοθρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες πανέ, στο τηγάνι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
- Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
- Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
*Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας χτυπήσει καλά τις μπριζόλες ώστε να λεπτύνουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.