Το πιο ταιριαστό ζευγάρι της άνοιξης είναι σίγουρα τα σπαράγγια με τα αυγά. Το γάλα της συνταγής θα δώσει περισσότερο σώμα στην κατά τα άλλα απλή στραπατσάδα.
Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά - Μερίδες: 4
15 φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε 3 ή 4 κομμάτια
8 αυγά
10 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 ml φρέσκο γάλα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσοχή μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεία χωριάτικου ψωμιού.