Απίθανα αρωματικά και αφράτα κεφτεδάκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Το μυστικό της τέλειας υφής τους είναι η τριμμένη πατάτα μέσα στο μείγμα.
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 3 πατάτες, χοντροτριμμένες και στυμμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο και στυμμένο
- 1 αυγό
- 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 γρ. πλιγούρι χοντρό
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ
- 70 γρ. βούτυρο αγελάδας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τα κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα σερβιρισμένα με αφράτο πλιγούρι, παίρνουμε το μείγμα κιμά και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το πλιγούρι.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε 800 ml νερό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια περίπου 50 γρ. το καθένα.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες μαζί με το πλιγούρι.