Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.
Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.
Αν είναι να φτιάξουμε τηγανιά, θα την κάνουμε όσο πιο μερακλίδικη γίνεται!
Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.
Μπορεί να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο τηγάνι με τουμπάρισμα ή να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο γκριλ.
Ένα πλούσιο, χορταστικό σφουγγάτο με πατάτες, μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα. Λαχταριστό!
Η γλυκιά, κλασική πουτίγκα ψωμιού εδώ στην αλμυρή της εκδοχή, με ελληνικά και ιδιαίτερα τυριά και ζαμπόν.
Βάζουμε το σπανακόρυζο σε ένα πιάτο, από πάνω ακουμπάμε το αυγό μάτι, συνοδεύουμε με ένα κομμάτι τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί και δεν θέλουμε τίποτε άλλο.
Αυτά τα αυγά με λουκάνικα (αγριογούρουνου!) και γλυκά πράσα σε πικάντικη κόκκινη σάλτσα θα τα θυμόμαστε για καιρό.
Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα πιο αρωματικά μπαχαρικά!
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
50 χρόνια, 54 πλοία και άπειρα μίλια έχει στην πλάτη του ο καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος. «Και τα λαχταράω ακόμη τα καράβια.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Il diplomatico είναι το όνομα αυτής της εντυπωσιακής τούρτας με πλούσια κρέμα σοκολάτας και μούρα που μας έρχεται από την Ιταλία.
Η ομελέτα με βλίτα είναι μια χορταστική και θρεπτική συνταγή για πρωινό και όχι μόνο.
Λέγεται καμπούνα γιατί, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιούσαν παλιότερα και το λουλούδι του κρεμμυδιού, που το λένε έτσι στο νησί.
«Παστρόκιο» (pastrocchio) στα ιταλικά σημαίνει «άνω-κάτω», «ανάκατα», και αυτό ακριβώς είναι τούτο το πληθωρικό φαγητό...
Τα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα πιο light αποτέλεσμα, όσο για τα υπέροχα «πατατάκια» που τα συνοδεύουν είναι σκέτη νοστιμιά.
Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό.
«Μόνο ρυζόγαλο δεν κάνουμε τον γαύρο», λένε χαριτολογώντας οι Αρτακινές
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr