Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
- 700 γρ. κιμάς από χοιρινή σπάλα
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- τα φύλλα από 6 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στη συνέχεια, καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε έντονα για 5-6 λεπτά.
- Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους (50 γρ.), τους πιέζουμε ελαφρώς για να πλατύνουν και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
- Φουρνίζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Συνοδεύουμε τους πικάντικους χοιρινούς κεφτέδες με αφράτο πουρέ.
Όσο ψήνονται, εμείς ετοιμάζουμε μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.