Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα πιο αρωματικά μπαχαρικά!
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
- 330 γρ. (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
- 135 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) καστανή ζάχαρη
- 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κανέλα
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μοσχοκάρυδο
- 1 γρ. πιπέρι μαύρο
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά, στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αποκτήσουν μια αμμώδη υφή.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο για τα μπισκότα 4-5 χιλιοστά και κόβουμε σε διάφορα σχήματα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C για 15-17 λεπτά.