Η συνταγή της ημέρας: ''Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη''

Άρτος και Θεάματα 01 Φεβρουαρίου 2024

Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  •  2 καρότα, χοντροτριμμένα
  •  1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
  •  2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε την ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη, ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 607 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.