Η συνταγή της ημέρας: ''Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη''

Άρτος και Θεάματα 01 Φεβρουαρίου 2024

Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  •  2 καρότα, χοντροτριμμένα
  •  1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
  •  2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε την ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη, ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 639 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η σημερινή σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι μια δυναμική και ισχυρή όψη που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για προσωπική και επαγγελματική μεταμόρφωση.