Μην τη πιείτε, μαγειρέψτε τη! Ένα εύκολο φαγάκι του τηγανιού που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, και νοστιμίζει με ένα κουτάκι μπίρα.
- 600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο κάθετα σε φέτες των 2 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 200 ml μπίρα
- τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια ρίγανη
- 50 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανιτάρια και μπίρα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ροδίσουν απαλά.
- Σβήνουμε με την μπίρα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210