Η συνταγή της ημέρας: ''Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπίρα''

Άρτος και Θεάματα 31 Ιανουαρίου 2024

Μην τη πιείτε, μαγειρέψτε τη! Ένα εύκολο φαγάκι του τηγανιού που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, και νοστιμίζει με ένα κουτάκι μπίρα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης - Food styling: Αλεξάνδρα Μήτσιου


10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο κάθετα σε φέτες των 2 εκ.
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  •  3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  •  200 ml μπίρα
  •  τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια ρίγανη
  •  50 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μανιτάρια και μπίρα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ροδίσουν απαλά.
  4. Σβήνουμε με την μπίρα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.
  5. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 475 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.