Η συνταγή της ημέρας: ''Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κάρι και σάλτσα ντομάτας''

Άρτος και Θεάματα 20 Φεβρουαρίου 2024

Απίθανα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σάλτσα με εξωτικό άρωμα. Ιδανικό συνοδευτικό τους οι πατάτες τηγανητές.

Παναγιώτης Σιαφάκας

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου


20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 6
Για τα κεφτεδάκια
  •  600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από μπούτι)
  •  3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  περίπου 150 γρ. αλεύρι (για το αλεύρωμα)
Για τη σάλτσα
  •  300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας (κοφτή) κάρι, σε σκόνη
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κεφτέδες
  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με κάρι και σάλτσα ντομάτας σε μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους ενός καρυδιού.
  3. Τα «περνάμε» από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  4. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Σάλτσα
  1. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και την πάπρικα για 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 445 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.