Η συνταγή της ημέρας: ''Μαρμελάδα μήλο με μπράντι, εύκολη και γρήγορη!''

Άρτος και Θεάματα 07 Φεβρουαρίου 2024

Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι! Ό,τι πρέπει για να ετοιμάσουμε ένα περιποιημένο πρωινό. Ταιριάζει όμως και σε πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Shutterstock


5' προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: Για περίπου 3 βάζα των 250 γρ.
  •  750 γρ. μήλα κόκκινα, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια και κομμένα στα 4 (το καθαρό βάρος θα πρέπει να είναι περίπου 500 γρ.)
  •  50 ml μπράντι ή κονιάκ
  •  20 ml χυμός λεμονιού
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  1 γαρίφαλο
  •  2 καρδάμωμα (ολόκληρα τα πράσινα καψάκια)
  •  1 ξύλο κανέλας
Διαδικασία
  1. Για τη μαρμελάδα μήλο με μπράντι, ξεκινάμε τρίβοντας τα καθαρισμένα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Δεν πειράζει που θα μαυρίσει το μήλο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό όσο ίσα να την σκεπάσει.
  3. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καστανή ανοιχτή καραμέλα (όχι σκούρα – θέλουμε ίσα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα).
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο μήλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μόλις διαλυθούν τα μήλα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  5. Με μια κουτάλα «ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.
Μυστικά

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα για καιρό, θα πρέπει να αποστειρώσουμε τα βάζα. Δείτε εδώ τη διαδικασία αποστείρωσης και κονσερβοποίησης.

Προβλήθηκε 415 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.