Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.
Το ελαιόλαδο με χυμούς εσπεριδοειδών είναι ένας δυνατός μεσογειακός συνδυασμός.
Ιταλικής καταγωγής συνταγή, κάτι ανάμεσα σε ομελέτα φούρνου και ψευτοσουφλέ. Ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα!
Μια συνταγή από τη Βρετάνη για αυθεντικές γαλέτες με αλεύρι φαγόπυρου. Βγαίνουν λεπτές και τις γεμίζουμε με ένα τηγανητό αυγό, τυρί και αλλαντικό.
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Χατσαπούρι, μια παραδοσιακή Γεωργιανή συνταγή που θυμίζει κασερόψωμο, με αφράτη, τραγανή και χρυσαφένια ζύμη, ότι πρέπει και για πρωινό.
Ετοιμάστε πρώτοι το κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι (χωρίς αλεύρι), που έχει μείνει στην ιστορία ως το κορυφαίο κέικ αμυγδάλου.
Μπορεί να ψηθεί εξ ολοκλήρου στο τηγάνι με τουμπάρισμα ή να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο γκριλ.
Φτιάχνουμε τη vegan εκδοχή των αγαπημένων ρολών κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκό χωρίς ζωικά λιπαρά.
Η πιο μυρωδάτη μαρμελάδα, από μανταρίνια και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ που τονίζει τη γεύση του φρούτου.
Η γλυκιά, κλασική πουτίγκα ψωμιού εδώ στην αλμυρή της εκδοχή, με ελληνικά και ιδιαίτερα τυριά και ζαμπόν.
Απλό, εύκολο και ζουμερό κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι.
Η παραδοσιακή συνταγή για το adjaruli khachapuri, το γεμιστό ψωμί της Γεωργίας, σε σχήμα βαρκούλας, έχει τυριά και ένα αυγό στο κέντρο.
Αυτές οι τηγανίτες από τη Μήλο θυμίζουν λουκουμάδες, αφού περιέχουν μαγιά, φουσκώνουν υπέροχα και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και σουσάμι.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Λέγεται καμπούνα γιατί, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιούσαν παλιότερα και το λουλούδι του κρεμμυδιού, που το λένε έτσι στο νησί.
Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό.
Αυτό το εντυπωσιακό κρεμμυδόψωμο είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται!
Με καταγωγή από την Κίμωλο, αυτή είναι η ολοδική μας απάντηση στην ιταλική πίτσα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr