Η συνταγή της ημέρας: ''Πτι Φουρ''

Άρτος και Θεάματα 18 Φεβρουαρίου 2024

Πιστέψτε μας! Ακόμα και αν δεν ξέρετε να χειρίζεστε καλά το κορνέ και δεν πετύχετε την τέλεια εμφάνιση, τα δικά σας πτι φουρ θα είναι πιο νόστιμα από αυτά του φούρνου.

Ζάχαρη & Αλεύρι

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φούτσα

30' προετοιμασία
13' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 43'

Υλικά - Κομμάτια: 30
  •  200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσει καλά)
  •  160 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  2 κάψουλες βανιλίνη
  •  2 αυγά
  •  300 γρ. (2 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  •  50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη ή αλεύρι αμυγδάλου – είναι το ίδιο πράγμα)
  •  3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή σμέουρο
  •  150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  •  2 φακελάκια τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε πτι φουρ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό, μαλακό και λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη σε σχήμα αστεριού.
  5. Πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μακρόστενα μπισκότα με μήκος 4-6 εκ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 11-13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  7. Βγάζουμε τα πρι φουρ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Τα κολλάμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
  9. Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα γεμιστά πτι φουρ μέχρι τη μέση.
  10. Και αμέσως μετά τα βουτάμε στην τρούφα, ώστε να κολλήσει στη σοκολάτα.
  11. Ακουμπάμε τα πτι φουρ σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 634 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.