Πιστέψτε μας! Ακόμα και αν δεν ξέρετε να χειρίζεστε καλά το κορνέ και δεν πετύχετε την τέλεια εμφάνιση, τα δικά σας πτι φουρ θα είναι πιο νόστιμα από αυτά του φούρνου.
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσει καλά)
- 160 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 2 αυγά
- 300 γρ. (2 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη ή αλεύρι αμυγδάλου – είναι το ίδιο πράγμα)
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή σμέουρο
- 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 2 φακελάκια τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη
- Για να φτιάξουμε πτι φουρ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό, μαλακό και λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη σε σχήμα αστεριού.
- Πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μακρόστενα μπισκότα με μήκος 4-6 εκ.
- Ψήνουμε για περίπου 11-13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Βγάζουμε τα πρι φουρ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα κολλάμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα γεμιστά πτι φουρ μέχρι τη μέση.
- Και αμέσως μετά τα βουτάμε στην τρούφα, ώστε να κολλήσει στη σοκολάτα.
- Ακουμπάμε τα πτι φουρ σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.