Tag: ΣΟΚΟΛΑΤΑ

«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.

Τα γλυκά των γιορτών είναι λαχταριστά, εντυπωσιακά αλλά σχετικά εύκολα, όπως αυτή η τάρτα με βάση που θυμίζει μελομακάρονο και σοκολατένια γέμιση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τη μείωση της παραγωγής στη Δυτική Αφρική, με τις παγκόσμιες προμήθειες να είναι ήδη περιορισμένες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, και αυξάνοντας τις πιέσεις στις τιμές της σοκολάτας.

Το αρμενοβίλ, αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με το εντυπωσιακό όνομα, ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την αστική ζαχαροπλαστική της Θεσσαλονίκης.